Med rötter i Sverige är Stag Watches ett företag som designar högkvalitativa klockor för alla, i kombination med olika typer av band som passar alla typer av stilar. Noggrant utvalda delar som upprätthåller en hög kvalitet med hög hållbarhet som kan vara genom generationer. Med vår design och val av urverk vill vi att alla ska vidröras.

 – Varför en kronhjort? I mina ögon representerar kronhjorten något speciellt – våra rötter från Sverige. Tillsammans med den vackra formen och den majestätiska kronan ovanpå, andas den svenska andan genom designen. Så här vill vi att världen ska titta på våra klockor och också vad vi vill vara förknippade med. Det beskriver vårt varumärke perfekt. Kronan ovanpå arbetet, det är vad en klocka ska vara för den som bär den.

Emil

 Jag är Emil Ejderhall, grundaren av Stag Watches. Jag skulle vilja berätta en historia om var allt började. Jag har alltid drömt om att skapa något eget och när jag fick min första klocka planterades ett frö och en passion föddes. Historien om denna lilla accessoar och hur värdefull det alltid har varit genom historien, var något som verkligen inspirerade mig. Jag ville få liv i klockans historia och hantverk. Så jag satte mig ned med min teckningsplatta och började skapa, skapa något som du nu känner till som Stag Watches.

Historien bakom vår slogan är enkel. Jag ville skapa armbandsur som kommer att visa tiden genom generationer. Ett armbands har genom historien varit något som du överlåter genom familjen, från far till son, mor till dotter. Det var en sak av stort värde och något som du bar med stolthet. Jag ville ta tillbaka det värdet i ett armbandsur och skapade armbandsur med designer och material som kommer att hålla. Armbandsur som varar genom generationer.

Jag växte upp i en liten stad i Sverige som heter Ulricehamn. Ulricehamn var en stor inspiration för mig när jag skapade Stag Watches på grund av dess rika natur och skönhet. Hjärtat i denna stad är en sjö som heter Åsunden och runt staden är en stor skog med många små stigar att utforska. Låter idylliskt? Det är det verkligen. Jag vill att armbandsuren ska förkroppsliga den verkliga skönheten som Ulricehamn har visat mig.

Vissa utvalda armbandsur är begränsade till 1741 stycken. Detta kan verka som ett udda nummer, men det har historia. 1741 var året då Ulricehamn döptes, för att hedra den svenska drottningen Ulrika Eleonora och var därför ett mycket viktigt år för min hemstad.

Stag som varumärke är inspirerad av Sverige och Ulricehamn. Visionen för mitt företag är att omdefiniera uttrycket ”Made in Sweden” inom klockbranschen. Gör det associerat med hållbarhet och hög kvalitet. Känslan när jag levererar en produkt som jag är stolt över och att personen jag levererar den till, kan och förhoppningsvis kommer att använda den genom sitt liv och kunna överlåta den till nästa generation. Det ger mig gåshud och är något jag stolt kan presentera för världen. Detta är vad Stag Watches handlar om, armbandsur som går genom generationer.

Emil Ejderhall, Grundare

Vi letar alltid efter nya och spännande återförsäljare.

Intresserad av att vara en utav våra återförsäljare?  Kontakta oss: hello@stagwatches.se

Återförsäljare